Редактор: Виолета Николаеваe-mail: [email protected]Кадър: БНТВсички контейнери с отпадъци бяха приети за сметка

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bgКадър: БНТВсички контейнери с отпадъци бяха приети за сметка
Коментари Харесай

Емил Димитров: Всички контейнери с отпадъци бяха приети за сметка на италианските власти

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: [email protected]

Кадър: Българска национална телевизия

„ Всички контейнери с боклуци бяха признати за сметка на италианските управляващи. Нарушението е на италианска територия, по тази причина постъпиха правилно, по европейски. В съответният случай подмяната на документите е осъществена в Италия “. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

 „ Спряхме горенето на отпадък в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “. В момента отпадъците на София се горят 10% в Сливен и 90% във Враца “, обясни екоминистърът. Той добави, че казусът със замърсяването ще се реши с монтирането на положителни филтри, акцентира Емил Димитров.

„ Половината ни специалисти са у дома поради ковид. Опитваме се да редуцираме инспекции или да командироваме чиновници, с цел да защитим специалистите си. Имаме доста хора, които желаят да изоставен, тъй като отговорността е огромна, а заплащането е ниско. Не са удовлетворени и напущат. Освен това са афектирани “, изясни той.

„ Перник бе на воден режим. Правителството взе решение да се прокара нов тръбопровод. Идеята беше да се харчи по 300 куб. метра от язовира, а останалата да идват от София – 800 куб. метра. Прави се обаче тъкмо противоположното. Налагането обаче е огромно и тръбите се пукат. Така за 10 дни е потребена водата за един месец. При тези темпове в средата на лятото ще имаме още веднъж проблем. Не знам какъв е казусът, като водата е подсигурена от София, с цел да я употребяват. За да се спрат повредите налягането от язовира и новия водопровод би трябвало да бъде изравнено. Това може да стане с построяването на един контейнер. Проблемът може да се реши за 20 дни “, акцентира Емил Димитров.

„ Кметът на Перник е задължен да се погрижи за жителите и обстановката в града. Той търси отговорен и най-удобн му бе министърът на околната среда “, означи Димитров.

Той съобщи, че се обрисува и различен проблем, с цел да се обезпечи вода за напояване в Шуменско, това ще е за сметка на питейната вода и противоположното. За ремонт на язовира пари няма, са показали от общината. Там не е валял дъжд от месеци. Въпреки това не се обрисува рецесия, като тази в Перник, увери той.

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници! Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите. Преценете дали материала търси сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Запомнете: Има неистини, има проклети неистини, само че има и статистика!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР